40 års jubilæum i Esbjerg Møntsamlerforening

1972 var på alle måder et numismatisk år.

Danskerne fik endnu en sølvmønt til samlingen, nemlig en ti-krone i anledningen af tronskiftet samt en hel ny seddelserie og den første 1000-krone seddel.

Men det var også et specielt år i Esbjerg, hvor Bent Arbjerg tog initiativ til oprettelsen af Esbjerg Møntsamlerforening. Han indrykkede en annonce i ugeavisen om stiftende generalforsamling på Palmehaven. Det sidste var imidlertidig en trykfejl, så Bent stod selv foran Palmehaven og guidede folk videre til den rigtige adresse, nemlig Palads Hotel. 42 var mødt frem og meldte sig ind, og i løbet af kort tid, havde foreningen 100 medlemmer.

Esbjerg møntsamlerforening har i tidens løb holdt til på Palads Hotel, Hotel Spangsbjerg, Jerne Kro, KFUM i Kirkegade, Grundtvighus i Norgesgade og siden af midten af 1990'erne i de nuværende lokaler i Kirkegade.

Det var lidt fantastisk, at vi blev så mange i løbet af forholdsvis kort tid, når man tænker på, at jeg kun kendte nogle få af de andre forinden. Jeg var selv formand i de første 5 år, og da jeg stoppede havde vi en kapital på 60-70.000 kr. Nogle år senere var pengene brugt, og jeg tænker tit over, hvor der blev af det flotte numismatiske bibliotek, som vi også fik opbygget, siger den i dag 78-årige Bent Arbjerg, der naturligvis fortsat har medlemsnummer 1.

Han husker stadig, at han arvede interessen for frimærker fra sin bedstefar, mens mønterne kom til senere. En voksen søn har ligeledes arvet Bent's interesse for begge dele.

Foreningen markerer jubilæet ved to arr. af henholdsvis faglig og underholdende karakter.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.06 | 20:47

Hejsa
Har en mønt fra foreningens 5 års jubilæum i kobber vil jeg tro, er den noget værd.
Mvh Mona Lærke

...
07.03 | 09:58

Hej har læst at i var interesseret i at opkøbe mønter til jeres forening, har en årgangssamling som jeg har arvet efter min far. Der er for ca 9000kr i værdi

...
04.07 | 17:13

Hej Erik, du kan evt. maile til vor kasserer Teddy på teddy@mediaset.dk
, han styrer medlemslisten. vi regner med at starte op igen til september.

...
03.07 | 15:22

Hvordan bliver man medlem af foreningen ?

...
Du kan lide denne side